
Žitný chléb – Ministr zemědělství uděluje značku Regionální potravina
Ministr zemědělství uděluje značku Regionální potravina výrobku Žitný chléb 600g
za vítězství v soutěží Středočeského kraje o značku Regionální potravina v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin.
Producent: Cvrčovická pekárna, s.r.o.
Producent je oprávněn používat značku „Regionální potravina“ na výrobku v souladu s platnou metodikou po dobu 4 let od data podpisu ministra zemědělství.
Více informací: www.regionalnipotravina.cz
VÍTĚZNÁ KATEGORIE: Pekařské výrobky
VÝROBCE: CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.
REGION: Středočeský kraj
ROK VYHLÁŠENÍ: 2020
Žitný chléb je vyrobený podle tradiční receptury a technologie výroby s velkým podílem ruční práce. Jeho garantovaná trvanlivost jsou 3 dny a skládá se ze 44 % žitné mouky a 4,9 % pšeničné mouky. Téměř všechny suroviny mají původ v ČR.
CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.
Převážně rodinný podnik vlastní rodina Sukova ze Cvrčovic. V současné době pekárna produkuje nejen chléb, ale i další skupiny výrobků, jako je běžné i vícezrnné pečivo a jemné pečivo. Stěžejním produktem však stále zůstává chléb, který se rozváží do oblasti Kladenska,
